Over Agnita

Door nieuwe ervaringen leren en overtuigingen bijstellen

Loopbaan

Het verandervak beoefen ik sinds 1999. Vanaf 2007 als zelfstandig ondernemer. Mijn basis legde ik als change consultant bij Arthur Andersen Business Consulting en rechtsopvolger Deloitte (Human Capital Group).

Om te ervaren hoe het is om leiding te geven, maakte ik in 2004 de overstap naar een lijnfunctie bij zorgverzekeraar VGZ-IZA.

Voordat ik de overstap naar het zelfstandig ondernemerschap waagde werkte ik ruim een jaar bij Boer & Croon Corporate Strategy.

Indien u mijn cv wenst te ontvangen, kunt u contact met mij opnemen via agnita@agnitatwigt.nl.

Opleiding

Van 1995 tot 1999 studeerde ik Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens het 3e jaar studiejaar studeerde ik een half jaar aan de universiteit van Bath, Engeland. Afstudeerspecialisaties waren verander-management en publiek-private samenwerking. Mijn scriptie schreef ik over afhankelijkheidsrelaties in besluitvorming bij de Raad van Europa in Straatsburg, Frankrijk.

Gedurende mijn loopbaan heb ik deelgenomen aan diverse management- en consultingtrainingen. Als zelfstandig ondernemer neem ik jaarlijks deel aan een opleiding of cursus ter verdieping van mijn kennis over veranderprocessen, (team)coaching en facilitatie van groepen.

Specifiek heb ik certificaten voor:

  • Opleiding Teams & Conflict bij The Lime Tree
  • Training Large Scale Interventions
  • Transformation Presence Leadership & Coaching Course bij Alan Seale
  • Supervised Mentor Coachingsopleiding bij Alan Seale
  • Gecertificeerd trainer Situationeel Leiderschap SLII® bij Blanchard International Nederland
  • Toepassen en afname van DISC® Persoonlijkheidsanalyses

Persoonlijke achtergrond

Na jarenlang in het centrum van Rotterdam te wonen, ben ik enkele jaren geleden verhuisd naar een dorp iets ten zuiden van Rotterdam. Ik ben getrouwd met Marnix en moeder van twee dochters.

Tot mijn 13e groeide ik op een zeilboot op. Mijn ouders zeilden met mij en mijn zusje de wereld rond. Les kreeg ik van mijn moeder. Mijn vader is kapitein op de grote handelsvaart, zijn voorwaarde was dat zijn gezin mee mocht. Zo wisselden wij het leven aan boord van de zeilboot af met het leven aan boord van vrachtschepen met een vaak internationale bemanning. Mijn jeugd heeft mij geleerd onbevangen te kijken naar mensen en situaties. Ik vind mijn weg gemakkelijk in verschillende (organisatie)culturen.